Hier vind je de veelgestelde vragen met antwoorden.

 

Staat je vraag er niet bij? Mail dan naar rena@langlevenmama.nl

Of stuur een whatsapp bericht naar 06 5101 6790

Veelgestelde vragen (FAQ)

Met hoeveel vrouwen start je in een zwangerschapscursusgroep?

Maximaal 12 vrouwen bij de zwangerschapscursus. 

Tot 9 stellen bij de bevalcursus. 

Klik hier om je aan te melden.

Waar kan ik de lessen volgen?

Op maandagavond in Veldhoven, dinsdagavond in Vessem en op donderdagavond in Best. Klik hier voor de lesmomenten. Een proefles volgen kan voor een gereduceerd tarief van €10 en is op basis van beschikbaarheid. Dus neem tijdig contact op zodat je je plekje kunt reserveren.

Aanmelden: klik hier.

Is het mogelijk om dit samen met mijn partner te doen?

De wekelijkse zwangerschapscursus is gericht op de zwangere vrouw. Wil je je voorbereiden samen met je partner?

Dat kan met eenmalige de bevalcursus is de manier om je samen met je (beval)partner voor te bereiden op de aanstaande bevalling. 1x per maand wordt de bevalcursus met partner gegeven in groepsvorm op locatie Veldhoven of locatie Eersel. Het is ook mogelijk om de bevalcursus privé aan huis te boeken. Neem hiervoor rechtstreeks contact op via 06 5101 6790.

Het is een informatieve cursus. De focus ligt in de bevalcursus op jullie samen als aanstaande ouders als bevalteam. Hierbij is de verdeling 60% informatie en 40% oefeningen. In een nuchtere, ontspannen en gezellige setting.

 

Aanmelden: klik hier.

Is het mogelijk om de cursus privé te volgen?

De bevalcursus is privé te volgen met je partner. Datum, tijd en locatie stemmen we samen af. De privécursus is in de basis bij jullie thuis en duurt 3 uur. Maar geloof me; dat vliegt voorbij omdat we een fijne afwisseling hebben tussen theorie, praktische tips en oefeningen.

De zwangerschapscursus is er alleen in een groepsvorm en toegankelijk voor de zwangere vrouw, juist om met elkaar verbinding te leggen en daarmee elkaar te versterken. Jouw moment in de week om lekker te ontspannen en bewust bezig te zijn met je baby in je buik. Er wordt echt ruimte gegeven om andere zwangeren te leren kennen en je eigen verhaal, ervaringen en vragen te delen in een ontspannen en fijne sfeer.

Is het nodig om rekening te houden met bepaalde kleding?

Het is aan te raden om fijne (loszittende) zachte kleding te dragen tijdens de lessen. Zorg vooral dat je het niet koud hebt en neem lekkere warme sokken en een kussentje om op te zitten mee.

Wordt de zwangerschapscursus vergoed door mijn verzekering?

Dit is per verzekeraar verschillend en er zijn zeker verzekeraars die deelname (een deel) vergoeden. De factuur die je ontvangt bij de afname van de cursus kun je indienen, of op voorhand contact opnemen met de verzekeraar om te informeren naar de voorwaarden van vergoeding.

 

Aanmelden: klik hier.

Krijg ik naslagwerk mee naar huis na afloop van de cursus?

Je krijgt bij aanvang van de lessenreeks een gepersonaliseerd schrijfboek waarin je alle informatie die jij belangrijk vindt kunt noteren. Op deze manier maak je zelf je naslagwerk, en wie schrijft die blijft. Aan het einde van je lessenreeks krijg je je boekje mee naar huis waar je dan ook je bevalverhaal en kraamtijd in op kan schrijven. Alles mooi gebundeld op één plek. Een hele waardevolle herinnering voor jou én voor je kindje later.

Alle informatie krijg je tijdens de cursus.

 

Aanmelden: klik hier.

Wat kan ik doen als de zwangerschapscursus klaar is?

Niet getreurd! Het is mogelijk om je in te schrijven voor de workshop voorbereiding op de kraamtijd. Super fijn dat er zoveel aandacht is voor jou en je kindje tijdens de zwangerschap en bevalling, maar wat kan je verwachten van het moment dat je baby er is? Na een +/- een week gaat de kraamzorg en dan sta je er alleen voor. Met je baby in je nieuwe rol als moeder, vol met hormonen, slaapgebrek en een lichaam dat de grootste prestatie ooit heeft neergezet. Om daarnaast de enorme mentale verandering én belasting niet te vergeten.

 

Vanaf 6 weken na de bevalling ben je van harte welkom in het Fitter Mama programma. De nadruk ligt op je lichaam opnieuw leren kennen en weer connectie maken met je bekkenbodemspieren en buikspieren die 9 maanden lang veel te verduren hebben gehad. Want ook al ben je geen fanatiek sporter; nu met een kindje til je heel de dag. Geschikt voor iedere mama dus!

Wordt er een terugkomdag georganiseerd met mijn cursusgroep?

Per jaar wordt er gestreefd naar twee terugkomdagen waarbij we elkaar weer gaan ontmoeten mét jullie kersverse baby’s onder het genot van lekkere hapjes en een drankje. Hoe kijk je terug op je bevalling en hoe ervaar je het moederschap? Even bijkletsen en heerlijk keuvelen zoals wij vrouwen dat kunnen met daarbij een afwisselend programma voor jou en je kindje.

Vanaf wanneer kan ik de zwangerschapscursus volgen?

Het advies is om te starten met de zwangerschapscursus tussen week 18 en week 24. Meld je daarom op tijd aan om zeker te zijn van een plekje!

 

Twijfel je? Het is fijn als je daarvoor een proefles hebt gedaan om te onderzoeken of jouw verwachting en de realiteit matchen. Start je tussen 18 en 24 weken zwangerschap dan is er voldoende tijd om alle informatie, oefeningen en ademhalingstechnieken op te nemen en jezelf eigen te maken.

 

Je volgt lessen tot en met 37 weken. Wil je langer dan 37 weken lessen volgen? Deze neem je dan per les af gezien de bevalling steeds dichterbij komt.

 

Aanmelden: klik hier.

Wat kan ik verwachten van de zwangerschapscursus?

  • Het zijn rustige lessen vol met ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Je leert los te laten en rust te ervaren. Je gaat heerlijk ontspannen naar huis na een les. Én heerlijk slapen.
  • Vol tips, waardevolle kennis en aandacht voor het proces waar je lichamelijk én geestelijk door heen gaat op een nuchtere en praktische manier.
  • Een complete voorbereiding op jouw bevalling waarbij alle ruimte is om je eigen wensen en grenzen te ontdekken waarbij je jouw definitie voor een ontspannen bevalling gaat samenstellen. Wil je daar verder in begeleid worden? Lees dan verder op de pagina zwangerschapscursus.

Aanmelden: klik hier.

Wat is het verschil tussen de bevalcursus en zwangerschapscursus?

De zwangerschapscursus is een wekelijkse les op een vaste dag en tijdstip en helemaal afgestemd op de zwangere vrouw en alles wat nodig is om zelfverzekerd zwanger te zijn en te bevallen.

 

De bevalcursus is geschikt voor de zwangere vrouw en haar (geboorte)partner. De bevalling is de generale repetitie voordat de première, het ouderschap, begint. Dus ga goed voorbereid als team het podium op door je voor te bereiden en te onderzoeken hoe je als team de bevalling in gaat. Dit is een eenmalige workshop van 2 of 3 uur. Te volgen in een groep of privé. de focus ligt in de bevalcursus op jullie samen als aanstaande ouders. Hierbij is de verdeling 60% informatie en 40% oefeningen. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Ik wil ons aanmelden. 

Hoeveel lessen duurt de zwangerschapscursus?

De zwangerschapscursus duurt minimaal 10 lessen. De meeste vrouwen doen meer lessen mee. Op deze manier kan ik de kwaliteit van de gehele cursus waarborgen en heb je een fijne periode waarin je de ademhalingstechnieken jezelf eigen kan maken. Het is geen trucje, je leert een nieuwe vaardigheid aan. Daarnaast is het een fijn moment in de week voor jou om bewust bezig te zijn met je zwangerschap. Het is mogelijk om na de 10 lessen, bij te boeken. Heerlijk om te blijven ontspannen tot aan je bevalling.

Van wie krijg ik les?

Mijn naam is Rena Swalen en ik ben geboorteconsulente. Ik heb een opleiding gevolgd tot zwangerschapscoach en pre – postnataal fitnesstrainer. Bij mij ben je in goede handen! Wil je meer weten over waarom ik zo gepassioneerd ben in het begeleiden van aanstaande ouders? Dat kan je hier lezen.

Is het zweverig?

Wat betekent zweverig voor jou? Tijdens alle cursussen wordt je de gelegenheid gegeven om bewust stil te staan bij je zwangerschap, het kindje dat in je groeit en de rol van de partner die zo ontzettend belangrijk is in hoe jij als zwangere vrouw de zwangerschap en bevalling gaat ervaren. Zwanger zijn en bevallen gaat over gevoel. En dat kan spannend zijn om daar naar toe te gaan.

 

Je ontvangt in de wekelijkse zwangerschapscursus alle handreikingen om krachtig en met vertrouwen naar de bevalling uit te kijken. In de eenmalige bevalcursus zal ook je geboortepartner dmv praktische tips, uitleg en oefeningen eindelijk zijn/haar reddingsboei vinden als het gaat om wat je kan verwachten van een bevalling én zijn/haar bijdrage hierin. Super waardevol en aan te raden voor elke aanstaande ouder(s).

Ik doe al zwangerfit, waarom zou ik de zwangerschapscursus gaan doen?

Sporten tijdens de zwangerschap heeft heel veel voordelen en dat is super goed dat je dat doet! Een vitaal lichaam gaat je zeker helpen in de bevalling. Wil je daar mee aan de slag? Kijk dan bij de PowerMama Bootcamp voor zwangeren en mama’s: klik hier. 

Maar waar je met bootcamp je fysieke spieren traint is het ook heel belangrijk om mentaal aandacht te besteden aan het proces van moeder worden? Hoe bewaar je de rust en positiviteit in een situatie waarin je (als je voor de eerste keer bevalt) nog nooit bent geweest?

In de zwangerschapscursus leer je ontspannen, krijg je ademhalingstechnieken die écht een verschil gaan maken, diverse houdingen en werken we aan de invloed van je eigen mindset. Daarbij krijg je elke week per thema waardevolle informatie, praktische tips, uitleg en handreikingen.

 

De ideale wereld? Doe ze dus beide! Zowel sporten als lekker komen ontspannen in de zwangerschapscursus van Lang Leven Mama. 

Is de zwangerschapscursus aan te raden tijdens een 1e, 2e of 3e zwangerschap?

Het maakt niet uit voor de hoeveelste keer je zwanger bent. Waarom niet? Omdat 1x in de week bewust staan bij je zwangerschap zo ontzettend belangrijk en waardevol is voor jou én voor je ongeboren kindje. Elke zwangerschap en bevalling is nieuw.

1e zwangerschap: die doe je erbij, vaak blijf je dan ook nog fulltime werken

2e zwangerschap: wordt je aandacht, tijd en energie opgeslokt door de zorg voor je 1e kindje en is de rust ver te zoeken

3e zwangerschap: dan vergeet je soms zelfs dat je zwanger bent omdat je heel de dag ‘AAN’ staat en van hot naar her raced als manager gezin, chef huishouden en regelmiep.

Dus één avond in de week tot rust komen en lekker komen ontspannen is geschikt voor elke zwangere (aanstaande) mama!

 

Klik hier voor de zwangerschapscursus van Lang Leven Mama. 

Ik wil graag sporten tijdens de zwangerschap kan dat bij Lang Leven Mama?

Jazeker kan dat! De gemiddelde personal trainer heeft weinig tot niets geleerd over training geven tijdens en na de zwangerschap, simpelweg omdat reguliere sportopleidingen deze kennis niet aanbieden. Met Powermama wel! Je krijgt deskundige en professionele begeleiding in een kwetsbare periode met maatwerk oefeningen om overbelasting te voorkomen.

Ben je net bevallen of heb je nog niet eerder gesport? Begin dan met de Core Restore. Het is hier nooit ’te laat’ voor!

Iedere dinsdagavond wordt de Powermama Bootcamp gegeven voor de zwangere vrouw en voor mama’s. De oefeningen worden geschaald op jouw belastbaarheid.

Dinsdagavond heike 16 Vessem

20.35 – 21.25 uur

Er wordt gewerkt met een strippenkaart; super fijn, geen vast abbonement dus! lees hier alle info

Waarom zou ik me inschrijven voor de Core Restore?

De Core Restore cursus van 5 weken is dé eerste stap om vitaal te herstellen of om verantwoord om te gaan met je lichaam.

We beginnen in week 1 laagdrempelig en iedere week bouwen we de oefeningen uit. Iedere week wordt er een onderwerp besproken:

  • spierkorset
  • diastase
  • ademhaling
  • houding
  • rode vlaggen

Voordelen

Het is een vast groepje van 6 mama’s. Dit zorgt voor een vertrouwde en veilige setting. De les is echt een momentje voor jezelf waarin je aandacht geeft aan je lichaam dat zo hard heeft gewerkt in de zwangerschap en bevalling. Het is gezellig en je vindt zeker ook veel (h)erkenning bij de andere mama’s. Wat erg oplucht en voor verlichting zorgt.

Omdat er maar een aantal plekken per startgroep zijn zitten de groepen snel vol. Twijfel niet langer en meld je aan! Lees hier alle info.

Mijn man wil niet mee naar de bevalcursus; wat nu ?

Dat is inderdaad een uitdaging. Jij bent 9 maanden zwanger en draagt 24 uur per dag de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van jullie kindje. De bevalcursus duurt eenmalig 3 uur. Uiteindelijk wil hij/zij zich graag nuttig voelen tijdens de bevalling en jou goed kunnen ondersteunen toch? Daarvoor heb je informatie, tips en praktische handreikingen nodig. En juist die krijg je op een hele luchtige manier in de bevalcursus.

 

Verkoop het aan hem/haar als een datenight en juist als kado; een positieve bevalervaring voor jullie samen vol vertrouwen en kennis. Natuurlijk kun je ook de recensie laten lezen op de websitepagina. Lees hier alle info.

Staat je vraag er niet bij?

Mail dan naar rena@langlevenmama.nl

Of

stuur een whatsapp bericht naar 06 5101 6790