Herstellen en sporten na de bevalling; waar begin je?

Mama zijn is topsport!

Hoe begin je met sporten na de bevalling? Een fysiek sterk lichaam en mentaal in balans zijn maakt daarin een groot verschil in hoe je het moederschap ervaart. Heel de dag door til je je kindje én alles wat daarbij komt kijken: van kinderwagen tot maxicosy. De kans op het teveel of verkeerd belasten van je spierkorset (buik en bekkenbodemspieren), is groot. Je lichaam heeft veel te verduren gehad tijdens de zwangerschap en de bevalling. Naast tijd en rust heb je ook de juiste aanpak nodig om krachtig te herstellen. Maar waar begin je?

 

Aanbod:

 

Klachten en blessures voorkomen met opbouwen van sporten na de bevalling

Vrouwen blijven met enige regelmaat rondlopen met klachten en blessures die zij hebben overgehouden aan de zwangerschap. Denk aan urineverlies, bekkenklachten, rugklachten en verminderde kracht in de buikspieren.

Dit soort klachten beïnvloedt niet alleen het sportplezier en de sportprestaties maar dus ook de kwaliteit van leven en het alledaagse functioneren. Daar brengt de core restore verandering in. Geschikt voor iedere mama!

Reguliere personal trainer vs PowerMama trainer

De gemiddelde personal trainer heeft weinig tot niets geleerd over training geven tijdens en na de zwangerschap, simpelweg omdat reguliere sportopleidingen deze kennis niet aanbieden. Met Powermama wel! Je krijgt deskundige en professionele begeleiding in een kwetsbare periode met maatwerk oefeningen om overbelasting te voorkomen.

Cursisten vertellen

Maaike, cursist Core Restore na haar 2e bevalling;

“Ik vond de lesopbouw van rustig naar intensief icm elke week een stuk theorie heel prettig. Goed en interessant om te weten hoe je lijf eraan toe is na een bevalling.

Er was aandacht en ruimte voor de kennismaking met de mede cursisten in de eerste les. Hierdoor werd er een fijne basis van vertrouwen gelegd en (durf) je meer te delen met elkaar. Deze fijne band heeft me echt verrast aan de cursus die we samen in de whatsapp groep door kunnen zetten.

Het feit dat jij zelf als trainster alles voor doet op je eigen lichaam verlaagd de drempel enorm om met je lichaam aan de slag te gaan. De Core Restore heeft er voor gezorgd dat ik in een veilige setting de eerste stap heb kunnen zetten na herstellen en motiveerde mij om het sporten weer op te pakken.

 

Lieke, cursist Core Restore na haar 2e bevalling:

“Ik voel me echt een stuk sterker en ook positiever over mijn lichaam. Ik heb echt de kracht in mijn lijf voelen toenemen in de weken dat ik de cursus volgde en dat had een positieve weerslag op mijn zelfbeeld.

Je hebt maar 1 lijf en daar moet je goed voor zorgen! Zo goed als de begeleiding is tijdens je zwangerschap, zo weinig begeleiding is er na je zwangerschap, terwijl je dan een enorme herstelperiode in gaat. Je lijf moet nog heel wat jaren mee dus die 5 weken investeren in een goed herstel van je lijf is het helemaal waard! En daarnaast is het ook nog ontzettend fijn om ervaringen te delen met andere mama’s!”

Sporten na de bevalling
Powermama core restore

Voor wie?

Het PowerMama Core Restore Programma is voor alle moeders die bevallen zijn (6 weken na een vaginale bevalling en 8-10 weken na een keizersnede) maar ook voor vrouwen die nog niet eerder gesport hebben na hun bevalling. Daarnaast is het programma ook geschikt voor vrouwen met een (blijvende)diastase of wanneer ze specifiek aandacht willen besteden aan de buikspieren. De focus ligt op herstel herstel van het spierkorset. Het opnieuw leren voelen van de verschillende lagen buikspieren en het aan- en ontspannen van je bekkenbodemspieren icm de juiste houding en toepassing van je ademhaling.

 • 5 weken
 • max 7 dames
 • vaste groep
 • houdingsanalyse + diastase check
 • begin & eindmeting
 • € 90,00

Locatie Vessem – It fits you – Heike 16

Donderdag 9.15 – 10.45 uur

4 lessen van 1,5 uur – babies zijn welkom in de les

31 augustus – 31 augustus, 7, 14, 21 september

12 oktober – 12, 19, 26 oktober en 2 november

9 november – 9, 16, 23, 30 november

7 december – 7, 14, 21 december en 4 januari

11 januari – 11, 18,25 januari en 1 februari

8 februari – 8, 15, 22, 29 februari

 

Locatie Best – Raadhuisstraat 300 L

Donderdagavond 18.50 – 19.50 uur

5 lessen van 1 uur

Startdata:

24 augustus – 24 en 31 augustus en 7, 14 en 21 september

28 september – 28 september, 12, 19, 26 oktober en 2 november

9 november – 9, 16, 23 en 30 november en 7 december

14 december – 14, 21 december en 11, 18, 25  januari

Sporten met PowerMama Bootcamp

De Powermama bootcamp is er voor zwangere vrouwen die zo sterk en fit mogelijk willen blijven tijdens de zwangerschap en voor mama’s. Hoe lang je bevalling ook geleden is. Het is een gemixte groep. De oefeningen kunnen worden aangepast naar ieders niveau.

 

We doen functionele krachttraining met speciale aandacht voor de core, bekkenbodem, ademhaling en houding. Ook komt mobiliteit en ontspanning aan bod.

 

Ben je net bevallen? Begin dan met sporten na de bevalling met de core restore 5 weken cursus zodat je daarna in kunt stromen bij de PowerMama bootcamp vanaf minimaal 3 maanden postpartum.

 

Praktische info PowerMama Bootcamp 

Maandagavond van 20.30 tot 21.20 uur – Veldhoven – City Centrum

Dinsdagavond van 20.35 tot 21.25 uur – Vessem – Heike 16

 

Er wordt gewerkt middels een strippenkaart en een online inschrijfsysteem. Je betaalt dus alleen wanneer je komt sporten. Je kan gratis annuleren tot 24 uur van te voren.

 • Losse les – €12
 • 5 lessen – €55
 • 10 lessen – €100
 • 15 lessen – €142,50
 • Inclusief alle materialen tenzij anders aangegeven

Alle strippenkaarten zijn 6 maanden geldig.

In de winter trainen we binnen in Vessem in Veldhoven kunnen we droog staan in de parkeergarage. Kom jij ook gezellig sporten met andere mama’s?
Meld je aan! Wil je graag een proefles mee doen? Dat kan ook! Geef het aan in het opmerkingenveld bij aanmelding.

Meld je nu aan en vermeld daarbij in het opmerkingenveld

 • Welke strippenkaart: 5, 10 of 15 lessen
 • Wanneer je wil starten 
Een goed begin

 

De kraamperiode: rusten, wennen en langzaam starten met je fysieke en mentale herstel. Waar begin je? Vul je e-mailadres in en ontvang gratis hét postpartum herstelprogramma compleet met alle info & kraamtijdoefeningen om vitaal te herstellen in je mailbox. Jouw start in een Lang Leven Mama!


  Wat anderen vinden van Lang Leven Mama